Cehu Silvaniei, gazda „Cupei Văii Sălajului” la rugby-tag

Federaţia Române de Rugby (FRR) împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei organizează vineri după-amiaza, în premieră la Cehu Silvaniei, o competiţie de rugby-tag dotată cu „Cupa Văii Sălajului”. Evenimentul va începe la ora 12, urmând să se desfăşoare pe terenul de fotbal dacă vremea va permite acest lucru, iar în caz contrar, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” din localitate.

La competiţia din Cehu Silvaniei vor fi prezente reprezentantele instituţiilor şcolare înscrise în competiţia Olimpiada Gimnaziilor din judeţele Cluj, Maramureş, Bihor şi Sălaj.
Acţiunea va fi precedată de un curs de iniţiere în arbitraj rugby-tag, începând cu ora 11, la baza sportivă unde urmează să se desfăşoare competiţia. Regulamentul de desfăşurare este cel din competiţiile oficiale, respectiv echipă din 5 jucători, care va fi obligată să folosească minim o fată pe tot parcursul jocului.
„Acţiunile de promovare a rugby-ului, chiar dacă în varianta non-contact, continuă în judeţul Sălaj şi asta dotorită unor oameni deosebiţi, în frunte cu profesorul Sergiu Moldovan. S-au convins de valorile pe care acest sport le cultivă în rândul copiilor încă o mână de profesori sălăjeni care, indiferent de locaţie răspund prezent la toate competiţiile, aceştia fiind Mariana Fărcaş, Olimpiu Petran şi Cosmin Ardelean. Sunt convins că va fi o competiţie frumoasă şi atractivă”, a declarat sălăjeanul Gheorghe Sabău, director de dezvoltare în cadrul FRR.
Alături de câteva şcoli din Sălaj, la competiţie vor mai participa şcolile din localitatea bihoreană Tarian, din Mănăstireni (judeţul Cluj) şi Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Baia Mare.
Cei mai buni copii născuţi în anii 2003 – 2004, vor fi cuprinşi într-o bază de date a FRR, în vederea participării la un stagiu de pregătire centralizată în primăvara anului 2017.

Leave a Comment